keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
Havermoutkoekjes
130 g havermout, 100 g bloem, 210 g suiker, 125 g boter, 100 g Dadels, 100 g chocoladedruppels, 1 vanillestokje, 1 ei, 1 snuifje zout
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Doe de havermout, bloem, suiker, chocoladedruppels en boter in de kom van de keukenmachine.
3
Snijd de vanillestok overlangs open. Haal er de zaadjes uit met de punt van een scherp mes en doe ze bij de rest van de ingrediënten.
4
Ontpit de dadels, snijd ze in stukjes en doe ze ook in de mengkom.
5
Voeg er ten slotte het ei en een snuifje zout aan toe en meng het deeg met de keukenmachine.
lightbulb_outline
TIP
Als je geen keukenmachine hebt, kneed je het deeg met je handen.
6
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconenmatje op.
7
Vorm balletjes ter grootte van een golfbal en leg ze op de bakplaat. Duw ze een beetje plat en zorg dat de koekjes niet te kort tegen elkaar liggen.
8
Bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven, neem ze voorzichtig van de bakplaat met een paletmes en laat ze afkoelen.
expand_less
expand_more