Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
2
Doe de havermout, bloem, suiker, chocoladedruppels en boter in de kom van de keukenmachine.
3
Snijd de vanillestok overlangs open. Haal er de zaadjes uit met de punt van een scherp mes en doe ze bij de rest van de ingrediënten.
4
Ontpit de dadels, snijd ze in stukjes en doe ze ook in de mengkom.
5
Voeg er ten slotte het ei en een snuifje zout aan toe en meng het deeg met de keukenmachine.
lightbulb_outline
TIPAls je geen keukenmachine hebt, kneed je het deeg met je handen.
6
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconenmatje op.
7
Vorm balletjes ter grootte van een golfbal en leg ze op de bakplaat. Duw ze een beetje plat en zorg dat de koekjes niet te kort tegen elkaar liggen.
8
Bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven, neem ze voorzichtig van de bakplaat met een paletmes en laat ze afkoelen.