Instructies

4 personen

Havermoutkoekjes

130 g havermout, 100 g bloem, 210 g suiker, 125 g boter, 100 g Dadels, 100 g chocoladedruppels, 1 vanillestokje, 1 ei, 1 snuifje zout
1

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

2

Doe de havermout, bloem, suiker, chocoladedruppels en boter in de kom van de keukenmachine.

3

Snijd de vanillestok overlangs open. Haal er de zaadjes uit met de punt van een scherp mes en doe ze bij de rest van de ingrediënten.

4

Ontpit de dadels, snijd ze in stukjes en doe ze ook in de mengkom.

5

Voeg er ten slotte het ei en een snuifje zout aan toe en meng het deeg met de keukenmachine.

TIPAls je geen keukenmachine hebt, kneed je het deeg met je handen.
6

Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconenmatje op.

7

Vorm balletjes ter grootte van een golfbal en leg ze op de bakplaat. Duw ze een beetje plat en zorg dat de koekjes niet te kort tegen elkaar liggen.

8

Bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven, neem ze voorzichtig van de bakplaat met een paletmes en laat ze afkoelen.