Instructies
4 personen
De havermoutkoekjes
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
55 g kokosvet, 100 g kokossuiker, 1 el honing
2
Doe het kokosvet in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de kokossuiker en de honing toe.
1 el sojamelk, 100 g chocoladedruppels
3
Schenk er de sojamelk bij. Doe ook de chocoladedruppels in de kom. Laat de keukenmachine rustig draaien tot alles gemengd is.
75 g havermout, 60 g bloem, grof zout, 1 snuifje kaneel
4
Doe de havermout en de bloem in een aparte mengkom. Voeg wat grof zout en een snuif kaneel toe.
1 tl bakpoeder, 40 g kokosschilfers
5
Lepel er het bakpoeder en de kokosschilfers bij. Meng deze ‘droge stof’ en doe ze lepel per lepel in de kom van de keukenmachine.
TIPBlijft het mengsel te droog, giet er dan nog een scheutje sojamelk bij.
6
Bekleed een bakplaat met een siliconenmatje of bakpapier. Rol balletjes van het koekjesbeslag en druk ze een beetje plat op de bakplaat.
7
Bak de havermoutkoekjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
De honingballetjes met chocolade
200 g witte chocolade
8
Smelt de chocolade au bain-marie. Verhit water in een kookpot en plaats hierin een tweede pot. Gebruik die om de chocolade rustig te laten smelten.
60 g honey pops
9
Roer de honey pops onder de gesmolten chocolade.
10
Leg een siliconenmatje (of een vel bakpapier) op een tweede bakplaat. Lepel balletjes van het honing/chocoladebeslag op de plaat.
De pindarotsjes
6 el esdoornsiroop, 4 el pindakaas
11
Verwarm de esdoornsiroop in een steelpannetje. Doe er de pindakaas bij en klop los met een garde.
100 g cornflakes
12
Voeg de cornflakes toe en roer alles onder elkaar. Lepel ook hoopjes of ‘rotsjes’ van het pindabeslag op de bakplaat.
13