Zet een pan op het vuur en verwarm de melk maar breng ze niet aan de kook.
150 g havermout, 100 g kokosnootpoeder, 60 g kristalsuiker
2
Weeg de havermout, het kokospoeder en de suiker zorgvuldig af en roer ze onder de warme melk op het vuur.
100 g notenmengeling
3
Snijd de noten fijn en meng ze onder de havermoutpap. Haal de pan daarna van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
4
Rol bolletjes van het havermoutmengsel en duw ze plat tot ronde koeken.
lightbulb_outline
TIPWrijf je handen in met wat (olijf)olie zodat het havermoutmengsel niet aan je handen blijft plakken.
1 el kokosvet
5
Laat het kokosvet smelten in een pan en bak de havermoutkoeken goudbruin aan beide kanten. Laat ze daarna even uitlekken op een vel keukenpapier.
200 g platte kaas
6
Roer de platte kaas los.
100 g frambozen, 100 g Braambessen, 1 tl honing
7
Schep een toef plattekaas op een havermoutkoek en schik er wat frambozen, braambessen of ander vers fruit bovenop. Werk af met een beetje honing of ahornsiroop. Smakelijk!
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.