Instructies

4 personen
800 g Loskokende aardappelen
1

Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.

2 el bloem, 1 citroen
2

Doe water in een kookpot voor de blanc. Klop er de bloem door. Halveer de citroen en pers het sap bij het water. Leg de citroenschil ook in de kookpot. Breng aan de kook.

16 Schorseneren
3

Spoel de schorseneren en schil ze met een dunschiller. Leg ze meteen in de blanc.

TIPSchorseneren verkleuren zodra je er een mes inzet. Zorg dus dat de blanc in de buurt staat.
4

Zet de blanc met de schorseneren op het vuur en laat de groenten garen onder een deksel.

5

Verwarm de ovengrill voor.

De kaassaus

40 g boter, 40 g bloem
6

Smelt de boter. Roer er de bloem door en laat even drogen.

0,7 l melk, 300 g gemalen kaas
7

Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot de saus indikt. Roer er 2/3 van de gemalen kaas door.

peper, zout, nootmuskaat, 0,25 citroenen
8

Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe er het sap van de citroen bij.

Afwerken en serveren

9

Spoel de schorseneren onder koud water als ze gaar zijn om eventuele bloemklontertjes weg te halen.

8 plakken gekookte ham
10

Rol telkens 2 schorseneren in een plakje ham. Leg ze in een ovenschaal.

11

Giet er de kaassaus over en bestrooi met de resterende kaas.

12

Laat gratineren onder de grill tot er een bruin korstje op komt.

1 scheutje melk, boter, 1 ei, nootmuskaat, zout
13

Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk en een klontje boter tot puree. Roer er een ei door. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.

14

Serveer de hamrolletjes met de aardappelpuree.