Instructies
4 personen
De ketchup
4 rode puntpaprika's
1
Warm de barbecue op en grill de puntpaprika’s kort zodat ze een gerookte smaak hebben.
80 g kristalsuiker, 1 scheutje Water
2
Zet een pot op het vuur en giet er een scheut water en de suiker in.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Pel de sjalot en snijd in grove stukken. Pel de knoflook en snijd in stukjes.
1 tomaat
4
Verwijder het kroontje van de tomaat en snijd in stukken.
5
Verwijder het vel en de zaadjes van de puntpaprika’s. Snijd ook de puntpaprika in stukken.
6
Gaar alle groenten mee met de siroop.
tijm, 1 laurierblaadje
7
Voeg er de tijm en laurier aan toe.
2 tl Tomatenpuree, 80 g sherry-azijn
8
Roer de tomatenpuree en sherryazijn er doorheen.
9
Laat op een zacht vuur pruttelen.
10
Verwijder de tijm en laurier uit de ketchup.
11
Mix de ketchup tot een fijn geheel.
12
Zeef de ketchup.
zout, peper, cayennepeper
13
Voeg naar eigen smaak eventueel nog een scheut sherryazijn toe, een snuif zout en een draai van de pepermolen. Voeg als laatste wat cayenne toe.
14
Laat goed afkoelen in de koelkast.
De hamburgers
400 g rundergehakt, 100 g collier, 20 g paneermeel, 1 ei, zout, peper
15
Leg het gehakt en de gemalen collier samen met het paneermeel en het ei in de mengkom van de keukenrobot en meng onder elkaar. Breng op smaak met een snuif zout en een draai van de pepermolen.
16
Verdeel het gehakt in het aantal gewenste porties en vorm tot een hamburger. Laat rusten in de koelkast.
17
Bak de hamburgers op de barbecue.
Afwerken en serveren
1 rode ui
18
Pel de rode ui en snijd in ringen.
1 Coeur de boeuftomaat, 2 augurken
19
Snijd de coeur de boeuf en augurken in schijfjes.
0,25 krop Romeinse sla
20
Spoel de sla en snijd in stukken.
4 hamburgerbroodjes
21
Snijd de broodjes in twee en besprenkel met olijfolie. Rooster kort op de barbecue.
22