Instructies

4 personen
800 g Vastkokende aardappelen, 1 een flinke scheut olijfolie, 1 snuifje kipkruiden, 1 snuifje grof zout
1

Spoel de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een ovenschaal met een flinke scheut olijfolie. Kruid de aardappelen met wat Dagelijkse kost kipkruiden, grof zout en peper en schuif de ovenschaal voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

0,5 groene kolen, 1 snuifje bicarbonaat
2

Snijd de groene kool fijn, breng water aan de kook met wat bicarbonaat en kook de kool gaar.

600 g gemengd gehakt, 200 g abdijkaas, 1 een klont boter
3

Doe het gehakt in een kom en rasp de kaas erbij. Laat een klont boter smelten in een pan, vorm burgers van het gehakt en bak de burgers goudbruin.

3 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 snuifje nootmuskaat
4

Plet de look en snijd de uien in reepjes. Laat in een andere pan ook een klont boter smelten en stoof er één ui en een teentje look in aan. Giet de groene kool door een zeef en voeg hem toe aan de ui en de look. Kruid de kool met peper, zout en nootmuskaat.

5

Haal de burgers even uit de pan en bak de rest van de ui aan in dezelfde pan.

1 el bloem, 1 el stroop, 1 el mosterd, 1 scheutje xeresazijn, 1 scheutje Water
6

Voeg de bloem toe aan de gebakken ui, gevolgd door de stroop, de mosterd, de azijn en een scheut water. Kruid de saus met peper en zout en leg de burgers in de saus.

7

Schep wat aardappelen en wat groene kool op een bord, leg er een burger bij en werk af met de uiensaus.