Pel de uien en snipper ze fijn. Pel de look en plet het teentje tot pulp.
3
Smelt een klont boter in een ruime stoofpot op een matig vuur. Als de boter bruist gaat het konijn in de pot. Laat de stukken vlees even kleuren langs de beide zijden.
4
Haal de stukken vlees uit de pot en zet ze opzij. Doe de snippers ui en de geplette look in de stoofpot en roer.
5
Bind een bouquet garni samen van laurier, tijm en (indien mogelijk) peterseliestelen. Gooi de kruidentuil in de pot, samen met de kruidnagels.
6
Bepoeder de stovende uien met wat bloem. Roer en laat de bloem kort meebakken.
7
Verhuis de stukken konijn ‘met een kleurtje’ terug naar de stoofpot.
8
Open het bier en schenk het in de stoofschotel, tot het vlees onder staat.
9
Schep tenslotte de mosterd en de pruimenconfituur erbij en zet het deksel op de pot. Laat het vlees een uurtje stoven op een zacht vuur tot het konijn zo mals is dat het vlees van de botjes valt.
10
Leg de stukken konijn opzij en laat het vlees een beetje afkoelen.