Instructies

4 personen

Hachis parmentier met zwarte pens, gebakken ui en groene kool

4 Pensen
1

Haal de pensen uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

TIPBen je niet dol op zwarte pensen? Gebruik dan eventueel gewone worsten.
800 g Loskokende aardappelen, zout
2

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout.

1 snuifje bicarbonaat
3

Breng water met een snuif bicarbonaat en zout aan de kook.

1 kool
4

Breek de buitenste bladeren van de groene kool. Verwijder de kern. Snipper de groene kool fijn.

5

Kook de kool in het water met bicarbonaat gaar. Laat uitlekken in een vergiet.

3 ajuinen, 2 teentjes Look, boter
6

Smelt een klontje boter in een pan. Pel 2 uien en snipper ze fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn. Stoof de uien en de knoflook in de boter.

7

Duw het vlees uit de pensen en doe het bij de uien. Roer los en laat even bakken.

8

Smelt een klontje boter in de kookpot van de kool. Pel en snipper de derde ui. Stoof hem in de boter.

peper, nootmuskaat, 1 scheutje azijn
9

Doe er de groene kool bij en laat stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe eventueel een scheutje azijn bij de kool.

1 scheutje melk, 3 eieren
10

Giet de aardappelen af en plet ze met boter en een scheut melk tot puree. Splits de eieren en doe de eierdooiers bij de puree. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. Kruid de puree met zout.

11

Verwarm de ovengrill voor.

TIPAls je het gerecht van tevoren maakt, moet je het eerst ongeveer 20 minuten opwarmen in de oven. Dan zet je het onder de ovengrill voor een korstje.
12

Schep de pens in een ovenschaal. Leg er een laag groene kool op. Eindig met een laag aardappelpuree.

50 g paneermeel
13

Strooi wat paneermeel over de puree.

14

Zet het gerecht 10 minuten onder de ovengrill tot er een bruin korstje op staat.