Instructies

4 personen

Gyoza van rode kool

1 ajuin
1

Pel de ui, rasp fijn en stoof aan in een scheutje neutrale olie.

1 teentje Look, 40 g gember, 0,5 chilipeper
2

Pel en plet de look, schil en rasp de gember, snijd de chilipeper fijn en roer door de ui.

0,5 rode kolen
3

Maak de rode kool schoon, rasp de groente fijn en stoof mee aan. Voeg ook een scheutje water toe en laat even stoven.

1 el miso pasta, 1 scheutje sesamolie
4

Voeg de misopasta toe en meng alles goed onder elkaar. Werk af met een scheutje sesamolie en laat de rode kool afkoelen.

2 el rijstazijn, 3 el sojasaus, 1 el sriracha
5

Maak ondertussen de dipsaus door de rijstazijn, de sojasaus en de sriracha (of chili-olie) te mengen in een kommetje. Zet apart.

12 vellen dumplingvellen
6

Strijk de gyozavellen indien nodig plat met een deegrol en besprenkel ze bovenaan met een kleine hoeveelheid water.

TIPDip je vinger in een glas water en strijk over het dumplingvel.
7

Schep een koffielepel vulling in het midden van het vel en plooi de randen naar binnen.

8

‘Plak’ de randen met je vingers toe tot je een gekartelde gyoza hebt.

9

Laat een scheut neutrale olie heet worden in pan en leg de gyoza er met de platte kant naar beneden in. Zet een deksel op de pan en laat de gyoza 5 minuten rustig bakken, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn aan de onderkant.

10

Draai de gyoza vervolgens om en bak ze kort langs de deze kant.

11

Serveer de gebakken gyoza met de dipsaus.