Instructies
4 personen
De groentetaart
2 aubergine, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 courgette, 300 g kruidenkaas, 1 vel kruimeldeeg, 1 el bloem, boter, kruidenolie, peper, zout, 6 eieren
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Beboter een taartvorm en bestuif met bloem.
3
Leg het kruimeldeeg in de taartvorm. Druk de randen goed aan. De rand bovenaan mag een beetje boven de vorm uitsteken.
TIPJe kan ook zelf kruimeldeeg maken.
4
Spoel de groenten met koud water.
5
Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in brede repen met een rasp of mandoline. Snijd de courgette en aubergine ook in brede repen met de rasp of mandoline.
6
Zet de groenten rechtop in een spiraal in de taartvorm. Begin aan de buitenkant en werk naar het midden toe. Wissel af tussen aubergine, courgette en paprika.
7
Bestrijk de groenten met wat kruidenolie. Je kan ook zelf verse kruidenolie maken.
8
Mix de eieren met de kruidenkaas met een staafmixer. Kruid met peper en zout.
9
Giet het eiermengsel over de groenten. Plooi het deeg dat over de rand steekt wat naar binnen.
10
Bak de taart ongeveer 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven.
De salade
2 tomaten, 0,5 komkommers, 0,5 uien, kruidenolie, sherry-azijn, peper, zout
11
Snijd de tomaten en de komkommer in blokjes.
12
Pel en halveer de ui. Snijd hem in fijne halve ringen.
13
Doe tomaten, komkommer en ui in een grote kom.
14
Giet een scheutje kruidenolie en azijn bij de salade. Kruid met peper en zout. Schep alles goed door elkaar.
Afwerken en serveren
15
Haal de taart uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
TIPOm te controleren of de taart klaar is, schud je even met de taartvorm. De vulling mag niet meer wiebelen.
16