2 aubergine, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 courgette, 300 g kruidenkaas, 1 vel kruimeldeeg, 1 el bloem, boter, kruidenolie, peper, zout, 6 eieren
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Beboter een taartvorm en bestuif met bloem.
3
Leg het kruimeldeeg in de taartvorm. Druk de randen goed aan. De rand bovenaan mag een beetje boven de vorm uitsteken.
lightbulb_outline
TIPJe kan ook zelf kruimeldeeg maken.
4
Spoel de groenten met koud water.
5
Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in brede repen met een rasp of mandoline. Snijd de courgette en aubergine ook in brede repen met de rasp of mandoline.
6
Zet de groenten rechtop in een spiraal in de taartvorm. Begin aan de buitenkant en werk naar het midden toe. Wissel af tussen aubergine, courgette en paprika.
7
Bestrijk de groenten met wat kruidenolie. Je kan ook zelf verse kruidenolie maken.
8
Mix de eieren met de kruidenkaas met een staafmixer. Kruid met peper en zout.
9
Giet het eiermengsel over de groenten. Plooi het deeg dat over de rand steekt wat naar binnen.
10
Bak de taart ongeveer 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven.