Instructies

4 personen
1 flinke scheut olijfolie
1

Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een casserole.

3 ajuinen
2

Snijd de uien in halve maantjes en stoof ze aan in de hete olijfolie.

2 teentjes Look
3

Snijd de teentjes look fijn en voeg ze toe aan de stovende ui.

8 stengel bleekselder, 5 Wortels, 2 stengel prei
4

Snijd de bleekselder in stukjes en laat meestoven met de groenten. Doe hetzelfde met de geschilde wortels en de gewassen stengels prei.

4 kippenbouten, 3 l Water, 1 flinke snuif Evlier, tijm, laurier
5

Leg er de kippenbouten bij en blus het geheel met het water. Breng verder op smaak met het specerijenzout en een bouquet garni van tijm en laurier.

2 blik gepelde tomaten
6

Voeg er de gepelde tomaten aan toe en laat de soep gedurende zo’n 2 uur garen op een zacht vuur.

7

Haal de kip uit de soep, verwijder het vel en pluk ze. Voeg het kippenvlees  vervolgens opnieuw toe aan de soep.

100 g letterpasta
8

Ontvet de soep en doe er vervolgens de letterpasta bij.

platte peterselie
9

Snijd enkele pluksels platte peterselie fijn.

10

Serveer de soep in een kom en werk ze af met de platte peterselie.