Instructies
4 personen
1 flinke scheut olijfolie
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een casserole.
3 ajuinen
2
Snijd de uien in halve maantjes en stoof ze aan in de hete olijfolie.
2 teentjes Look
3
Snijd de teentjes look fijn en voeg ze toe aan de stovende ui.
8 stengel bleekselder, 5 Wortels, 2 stengel prei
4
Snijd de bleekselder in stukjes en laat meestoven met de groenten. Doe hetzelfde met de geschilde wortels en de gewassen stengels prei.
4 kippenbouten, 3 l Water, 1 flinke snuif Evlier, tijm, laurier
5
Leg er de kippenbouten bij en blus het geheel met het water. Breng verder op smaak met het specerijenzout en een bouquet garni van tijm en laurier.
2 blik gepelde tomaten
6
Voeg er de gepelde tomaten aan toe en laat de soep gedurende zo’n 2 uur garen op een zacht vuur.
7
Haal de kip uit de soep, verwijder het vel en pluk ze. Voeg het kippenvlees vervolgens opnieuw toe aan de soep.
100 g letterpasta
8
Ontvet de soep en doe er vervolgens de letterpasta bij.
platte peterselie
9
Snijd enkele pluksels platte peterselie fijn.
10