Instructies
4 personen
De ragout van champignons
olijfolie
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een grote casserole met olijfolie op het vuur. Breng een kookpot met water aan de kook.
1.000 g grotchampignons, peper, zout
2
Snijd de champignons in kwartjes en stoof ze aan in de casserole. Breng de champignons op smaak met peper en zout.
1 ajuin
3
Pel en versnipper de ajuin.
4 stengels selder
4
Maak de stengels selder schoon en snijd ook deze fijn.
olijfolie
5
Haal de champignons uit de casserole en laat een nieuwe scheut olijfolie opwarmen in de casserole.
6
Stoof de fijngesnipperde ajuin en de selder aan in de casserole.
2 Wortels
7
Snijd de wortel in brunoise en laat ook deze meestoven met de ajuin en de selder.
8
Doe de champignons in de beker van de blender. Mix de champignons grof tot een duxelle en voeg deze opnieuw toe aan de casserole.
2 teentjes Look
9
Pel en plet de teentjes look en doe ze bij de stovende groenten.
70 g Tomatenpuree
10
Voeg er een blik tomatenpuree aan toe en laat kort meebakken.
0,2 l witte wijn
11
Blus vervolgens met een flinke scheut witte wijn en laat het geheel nog even doorkoken.
tijm, laurierblaadjes, rozemarijn
12
Maak een bouquet garni van tijm, laurierblaadjes en rozemarijn.
1 blik Tomatenblokjes, 350 g Tomaten passata, zout, sriracha
13
Doe er het blik tomatenblokjes, een scheut water en de passata bij. Breng de saus op smaak met zout en sriracha.
1 Koolrabi
14
Schil intussen de koolrabi en rasp hem in dunne schijfjes.
0,5 groene kolen
15
Kook enkele bladeren groene kool gaar in de kookpot.
De bechamelsaus
40 g boter, 60 g bloem, 0,1 l melk
16
Smelt een klont boter in een steelpannetje en voeg er de bloem aan toe. Roer tot een roux.
0,6 l melk, 1 snuifje nootmuskaat, zout, peper, 0,12 limoenen, handvol gemalen kaas
17
Doe de melk bij de roux en roer tot je een bechamelsaus bekomt. Breng de saus op smaak met zout, peper, nootmuskaat, limoensap en wat gemalen kaas.
18
Giet de groene kolen af en koel vervolgens af onder koud water.
De lasagne
19
Lepel wat van de bechamelsaus op de bodem als basis en wrijf de saus uit.
500 g pastavellen
20
Leg er de eerste laag pastavellen op gevolgd door de ragout van champignons.
21
Leg er vervolgens de schijfjes koolrabi op gevolgd door een tweede laag pastavellen.
22
Lepel hier opnieuw wat bechamelsaus over en leg daar de bladeren groene kool op.
23
Doe hier opnieuw de ragout van champignons over gevolgd door de bechamelsaus en bouw zo de lasagne laag per laag verder op.
100 g panko, 1 scheutje olijfolie, 1 bol Mozzarella
24
Werk de lasagne af met een mengsel van panko, olijfolie en geraspte mozzarella.
25