Instructies

4 personen

De groentecurry

1 boerenkool, 2 blik Kikkererwten, 200 g minicourgettes, 200 g broccoli's, 1 ui, 30 g gember, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 1 l kokosmelk, olijfolie, 2 tl currypasta, 2 tl maïzena, 2 limoenblaadjes, kurkumapoeder, currypoeder, zout
1

Trek de bladeren van de boerenkool en verwijder de harde nerven. Scheur de bladeren in stukken en spoel ze onder koud stromend water.

2

Doe de boerenkool in een hoge pot en giet er 4 liter kokend water op. Zet op het vuur en laat op een middelhoog koken.

3

Pel en halveer de ui. Snijd hem in fijne ringen. Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Schil en rasp de gember. Kneus en pel de knoflook. Hak hem fijn en plet met een mes.

4

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan of kookpot.

5

Stoof de ui met chilipeper, look en gember. Kruid met flink wat kurkuma en currypoeder.

TIPKurkuma heeft relatief weinig smaak, maar het geeft gerechten een mooie okergele kleur. Je mag er dus flink wat van gebruiken.
6

Giet de kokosmelk in de pan en doe er currypasta en limoenblaadjes bij.

7

Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud stromend water. Verdeel de broccoli in roosjes. Spoel de minicourgettes. Doe alles in de pan en laat even sudderen.

8

Giet de boerenkool af wanneer ze bijna gaar is en doe ze bij de rest van de groenten. Kruid met een snuif zout en laat onder deksel garen.

TIPHeb je te veel boerenkool? Laat ze afkoelen, wring ze uit en vries ze in voor later gebruik.
9

Meng de maïzena met een klein beetje water. Doe het papje bij de curry om de saus te binden.

10

Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.

11

Schep de curry in diepe borden of kommen en werk af met korianderblaadjes. Serveer met geroosterd pitabrood.