Instructies

4 personen
3 groene selder, 3 uien
1

Snijd de uien en de selder in grove stukken en stoof ze aan in boter.

4 courgettes
2

Snijd de buitenkant van de courgettes in dunne plakken en hou ze apart om als garnituur te gebruiken. Hak de binnenkanten grof en stoof ze mee aan met de selder en de ui.

1 aardappel (grote)
3

Snijd de aardappel in grove stukken en voeg ze toe.

4 teentjes Look, 1 el groene currypasta
4

Snijd de look grof en voeg de currypasta toe. Laat even stoven.

3 l groentebouillon, limoenblaadjes
5

Voeg de bouillon, de limoenblaadjes en een snuif zout toe. Breng de soep aan de kook.

6

Snijd de plakjes courgette die je apart hebt gehouden in slierten.

40 g gember
7

Rasp de gember bij de soep.

250 g spinazie, 2 kokosmelk
8

Was de spinazie en laat hem nog even meekoken. Voeg ook de kokosmelk toe.

9

Haal de limoenblaadjes uit de soep en mix de soep glad.

200 g Doperwten (diepvries)
10

Laat de erwtjes en de courgetteslierten kort meekoken en voeg een snuif zout toe.

1 lente-ui, 1 takje koriander, 1 takje Munt, olijfolie (fijne)
11

Snipper de lente-ui fijn. Hak de munt en de koriander grof. Werk de soep af met de groene kruiden en druppel er wat fijne olijfolie in.