Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
150 ml melk, 40 g suiker, 40 g griesmeel
2
Meet de melk voor de griesmeelpap af en doe ze in een pannetje. Voeg er de suiker en het griesmeel aan toe.
1 vanillestokje
3
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes toe aan de melk. Breng de melk op een zacht vuurtje al roerend aan de kook en blijf zo’n 5 minuten roeren tot het griesmeel gaar is.
250 g mascarpone
4
Meng de mascarpone onder de warme griesmeelpap, stort het geheel in een spuitzak en laat de pap afkoelen in de koelkast.
1 ananas op siroop, 4 el vanillesuiker, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs, 1 scheutje kokoslikeur
5
Snijd de ananas in blokjes en doe hem in een steelpannetje. Giet de helft van de siroop uit het blik erbij, gevolgd door de vanillesuiker, een kaneelstok, een steranijs en een scheutje kokoslikeur.
6
Breng het geheel aan de kook en laat het meeste vocht verdampen tot je een compote hebt. Laat afkoelen.
40 g boter, 40 g suiker, 40 g bloem, 40 g amandelpoeder, 1 amandelextract, 1 snuifje zout
7
Meng de boter met de suiker, de bloem en het amandelpoeder. Voeg het amandelextract en een snuifje zout toe. Meng de ingrediënten en wrijf ze fijn tussen je handen zodat er kruimels ontstaan. Verzamel alles in een ovenschaal.
8
Bak de crumble 15 minuten in de oven. Roer af en toe om met een vork. Laat de crumble volledig afkoelen.
2 el amandelschilfers
9
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge pan.
1 takje Munt
10