Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
De tortillachips
2 vellen tortilla's, olijfolie, Provençaalse kruiden, grof zout
2
Snijd de tortillavellen in driehoeken en leg ze op de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden en grof zout.
3
Bak de tortillachips gedurende 20 minuten in de oven.
De tzatziki
1 komkommer
4
Rasp de komkommer. Doe de schilfers op een schone keukenhanddoek en wring de handdoek uit.
TIPJe kan het sap bewaren om er gin-tonic mee te maken.
1 teentje Look
5
Doe de komkommer in een mengkom. Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de komkommer.
200 g Griekse yoghurt
6
Doe er de Griekse yoghurt bij en meng.
peper, zout, rozemarijn, ras el hanout, 0,5 limoenen
7
Kruid met peper, zout, gedroogde rozemarijn en een snuif ras-el-hanout. Voeg ook het sap van een halve limoen toe. Meng alles goed door elkaar.
Munt
8
Spoel de takjes munt en snipper de groene blaadjes fijn. Meng onder de dressing. Bewaar in de koelkast.
De Griekse salade met chorizo
400 g chorizo
9
Snijd de verse chorizo in schijfjes.
olijfolie
10
Verwarm een klein scheutje olijfolie in een pan op een matig vuur. Bak de chorizo in de olie.
0,5 ijsbergsla, 1 bosje Rucola
11
Snipper de ijsbergsla en doe in een kom. Voeg de rucola toe en meng onder de ijsbergsla.
0,5 rode uien
12
Pel de rode ui en snijd hem in halve ringen. Pluk de ringen even los en doe ze bij de salade.
1 Puntpaprika
13
Snijd de groene puntpaprika in schijfjes en doe deze ook bij de salade.
4 tomaten, 0,5 komkommers
14
Snijd de tomaten in partjes en vervolgens in reepjes. Snijd een halve komkommer in blokjes. Leg de tomaten en de komkommer op de salade.
200 g Zwarte olijven, olijfolie, 1 scheutje Witte wijnazijn, peper, zout
15
Voeg ook de olijven toe. Giet een flinke scheut olijfolie over de salade, en ook wat azijn. Kruid met peper en zout.
16
Meng de salade voorzichtig om met twee lepels. Lepel er de tzatziki over (of serveer apart).
200 g feta
17
Brokkel er de fetakaas over en leg ook de gebakken chorizo op de salade.
18