Instructies
4 personen
Voor de tzatziki
0,5 komkommers
1
Rasp de helft van de komkommer op een grove rasp en doe de geraspte komkommer in een natte neteldoek. Pers er het meeste sap uit.
TIPOm een goede textuur te geven aan de tzatziki, is het belangrijk om zo weinig mogelijk vocht van de komkommer over te houden. Knijp de geraspte komkommer daarom heel goed uit.
200 g Griekse yoghurt, 0,5 limoenen, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, peper, zout
2
Doe het vruchtvlees in een kom, samen met de Griekse yoghurt, de zeste en het sap van een halve limoen, een snuif komijn, een snuif paprikapoeder, peper en zout.
1 teentje Look
3
Pel de look en rasp hem erbij.
Munt, platte peterselie
4
Snipper de peterselie en de munt fijn en voeg ze toe. Meng alles goed onder elkaar. Hou apart.
Voor de Griekse rijstsalade
zout, 125 g wilde rijst
5
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de rijst gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
1 rode ui, Rode wijnazijn
6
Pel de rode ui, snijd ze in blokjes en doe ze in een kom. Besprenkel met rodewijnazijn.
0,5 komkommers
7
Schil de andere helft van de komkommer voor de salade, snijd hem in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in kleine stukjes. Voeg bij de uien.
2 pruimtomaten, 1 rode puntpaprika, 1 Groene puntpaprika, 100 g Zwarte olijven
8
Snijd de tomaten en de puntpaprika’s in stukken en voeg ze toe aan de komkommer. Voeg er de ontpitte olijven aan toe.
200 g feta
9
Breek de feta in stukjes en meng ze onder de salade.
400 g merguezworstjes
10
Knijp het vlees uit de merguezworsten en bak ze in de pan.
11
Giet de rijst af wanneer hij gaar is en spoel onder koud water.
peper, zout, 1 scheutje olijfolie
12