Instructies
4 personen
boter
1
Smelt een klontje boter in een grote pot.
3 courgettes
2
Schil de courgettes. Snijd ze in de lengte in twee en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Stoof ze in de boter.
400 g tonijn op eigen nat, 0,3 l Water
3
Doe de tonijn bij de courgettes. Voeg het water toe.
4
Giet het mengsel door een zeef en vang het vocht op. Gebruik het vocht voor de kaassaus.
peper, zout
5
Breng het courgette-tonijnmengsel op smaak met peper en zout.
De kaassaus
50 g boter, 60 g bloem
6
Smelt de boter in een steelpan. Doe er de bloem bij en roer om. Laat de bloem even mee bakken.
0,4 l melk
7
Giet het kookvocht van de tonijn en courgette bij de roux. Blijf roeren en laat wat indikken. Doe er dan de melk bij en laat verder inbinden.
300 g gemalen kaas, nootmuskaat
8
Doe de gemalen kaas bij de saus en roer tot de kaas gesmolten is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
citroenen
9
Breng de saus op smaak met enkele druppels citroensap.
De aardappelpuree
1 kg aardappel
10
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
1 dl melk
11
Giet de aardappelen af en plet ze met de melk en een klontje boter.
2 eierdooiers
12
Doe er de eierdooiers bij en kruid met zout en nootmuskaat.
Afwerken en serveren
13
Verwarm de ovengrill.
TIPAls je de schotel van tevoren maakt, verwarm je de oven op 180 °C en laat je het gerecht ongeveer 20 minuten opwarmen. Zet dan de ovengrill aan voor een bruin korstje.
14
Schep de kaassaus door het courgette-tonijnmengsel.
200 g gemalen kaas
15
Doe het mengsel in een ovenschaal en strooi er de kaas over.
16
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat gratineren tot er een mooi goudbruin korstje op het gerecht staat.
17