Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 175°C.

30 g zonnebloempitten, 20 g lijnzaad, 30 g pompoenpitten, 150 g havermoutvlokken, 30 g kokosschilfers, 50 g notenmix
2

Doe de havervlokken met de zaden en de fijngehakte noten in een grote mengkom. Meng het geheel onder elkaar.

50 g kristalsuiker
3

Doe er de suiker bij.

1 ei
4

Breek een ei en scheid het eiwit van het eigeel. Klop het eiwit kort los en meng het onder de zaden- en notenmix.

5

Stort het geheel uit op een bakplaat en schuif de bakplaat in de oven tot de granola goudbruin gebakken is. Roer tussendoor de granola los.

500 g diepvriesfruit
6

Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm er het diepvriesfruit in.

1 limoen
7

Voeg er het sap van de limoen bij.

8

Laat het op een zacht vuurtje ontdooien. Doe er een scheutje water bij om te voorkomen dat het fruit zou aanbranden.

1 kaneelstokje
9

Leg er het kaneelstokje in een roer alles onder elkaar. Laat het vocht verder verdampen tot er een compote overblijft.

10

Haal de granola uit de oven en laat afkoelen. Haal ook de compote van het vuur en laat ook deze afkoelen in de koelkast.

1 flinke eetlepel Griekse yoghurt
11

Doe de Griekse yoghurt in een kommetje.

12

Werk het kommetje af met de compote van exotisch fruit en de krokante granola.