Instructies

4 personen
1

Smelt een klont boter in een grote pot.

400 g groothoofd, peper, zout
2

Snijd het rundvlees in plakjes en daarna in blokjes. Stoof ze aan in de hete boter en breng op smaak met peper en zout.

3 ajuinen
3

Schil de ajuinen en snijd ze in grove stukken. Hak ze fijn in de blender en laat meestoven.

2 teentjes Look, 4 Wortels
4

Schil de wortels en snijd ze in grove stukken. Pel de look en hak ze samen met de wortels fijn in de blender. Doe ze mee in de pan.

2 rode paprika's, 4 stengels selder
5

Spoel de selder en snijd ze in grove stukken. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes en snijd in grove stukken. Hak de groenten fijn in de blender laat meestoven.

2 l Water
6

Breng het water aan de kook.

2 blikje Tomatenblokjes, 1 fles Tomaten passata, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 70 g Tomatenpuree
7

Kruid de soep met komijnpoeder, gerookt paprikapoeder, gewoon paprikapoeder en de tomatenpuree. Roer alles goed om en laat even bakken. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de passata toe.

1 Bouillon blokje
8

Doe het kokende water erbij en leg een bouillonblokje in de pot. Laat zachtjes sudderen.

400 g aardappelen
9

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Leg ze in de soep.

3 blaadjes laurier, tijm
10

Bind de tijm en laurier op en leg de bouquet garni in de soep. Laat de soep zachtjes verder pruttelen gedurende 45 minuten.

bruine broden
11

Breek enkele stukken brood af om bij de soep te serveren.

krulpeterselie
12

Snijd een paar takjes peterselie fijn.

13

Schep de goulashsoep in een kommetje en serveer er een stukje brood, een toef zure room en wat fijngesnipperde peterselie bij. Smakelijk!