Instructies
4 personen
800 g Loskokende aardappelen, 0,4 l olijfolie
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze gaar in gezouten water. Laat de grillpan heet worden en de oven voorverwarmen tot 180°C en vuig ruim olijfolie in een steelpan.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
2
Pel de sjalot en de look, snij ze in grote stukken en voeg ze toe. Snij de chilipeper grof en voeg hem toe en laat zachtjes garen.
5 tomaten
3
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in stukjes. Voeg de tomaten toe aan de olie en breng het geheel aan de kook.
tijm, 2 blaadjes laurier, rozemarijn, 0,2 l xeresazijn
4
Voeg er de tijm, laurier, en rozemarijn aan toe, gevolgd door een flinke scheut xeresazijn.
1 potje Zongedroogde tomaten
5
Breng op smaak met peper en zout, voeg de zongedroogde tomaatjes eraan toe en laat de tomaten 15 minuten rustig konfijten.
2 courgettes, 1 snuifje grof zout
6
Spoel de courgettes onder koud water en snijd ze in schuine plakken. Leg de plakjes op een ovenschaal, strooi er wat grof zout en peper over en sprenkel er wat olijfolie over.
7
Gril de plakjes courgette op de hete grill en hou ze even warm. Haal de tijm, laurier en rozemarijn uit de pot met de tomaten en schep de saus in de pot van de blender.
TIPZet de blender eerst op een lage stand en verhoog geleidelijk aan
1 snuifje cayennepeper
8
Mix de saus glad en kruid ze eventueel wat extra bij met een snuifje cayennepeper en zout.
4 Dorades
9
Haal de graatjes uit de vis, wrijf het vel in met olijfolie, peper en grof zout en leg de vis op de gril met het vel eerst.
1 scheutje melk, 1 scheutje olijfolie, 2 eierdooiers
10
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de dooiers, de melk en een goed scheut olijfolie aan toe.
1 snuifje gedroogde oregano
11
Kruid de puree met peper en zout en ga er met een pureestamper door. Strooi wat gedroogde oregano over de plakjes courgette.
basilicum, 1 bakje troskerstomaat
12