Instructies
4 personen
Gnocchi
3 aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2
Schil de gare aardappelen, droog ze even op het vuur en draai ze door een passe-vite.
125 g 00-bloem, 2 eierdooiers, 50 g parmezaan, zwarte peper, zout
3
Voeg de bloem, de dooiers, de geraspte parmezaan, peper en zout toe en meng tot een stevig deeg.
TIPIs je deeg te nat? Voeg wat extra bloem toe.
4
Bestuif je werkvlak met bloem en rol het aardappeldeeg tot een worst. Snijd de worst in stukjes van enkele centimeters en plet ze met een vork.
5
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de gnocchi gaar.
6
De gnocchi zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Hou ze even apart.
7
Meng de dooiers met de geraspte parmezaan en wat kookvocht van de gnocchi. Kruid met peper en zout. Hou het mengsel even apart.
Groenten en salsiccia
1 bosje witte asperges, 1.000 g verse erwten
8
Schil de asperges, leg ze in een pot koud, gezouten water en breng ze aan de kook. Dop de erwtjes en kook ze kort mee met de asperges. Zet het vuur uit zodra het water kookt.
1 een klont boter, 4 salsiccia's
9
Laat een goede klont boter smelten in een grote pan. Duw het vlees van de salsiccia’s in bolletjes en bak ze in de boter.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
10
Pel de sjalot en de look en snijd ze fijn. Voeg ze bij de salsiccia en laat het geheel even bakken.
11
Snijd de asperges in grote stukken en voeg ze samen met de erwtjes toe.
3 tl kappertjes
12
Voeg als laatste de gnocchi en wat kappertjes naar smaak toe. Zet het vuur uit.
Afwerking
platte peterselie
13