keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
600 g pijlinktvissen
2
Kuis de inktvis en dep de hoeden en de tentakels droog.
125 g volkorenrijst bosto (1 kookbuiltje)
3
Kook de rijst gaar in gezouten water.
1 ui, 2 teentjes Look
4
Snijd de ui en de look fijn en stoof ze aan in wat olijfolie.
1 wortelen, 2 stengels selder, 0,5 courgettes
5
Snijd de wortel, selder en courgette in blokjes en stoof ze mee aan.
tijm en rozemarijn
6
Snipper wat verse tijm en rozemarijn fijn en voeg ze toe.
1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje oregano
7
Breng de groenten op smaak met een snuif chiliflakes, wat oregano en een snuif zout.
8
Snijd de tentakels en de zijkanten van de inktvis fijn en laat ze meebakken met de groenten.
0,5 bosjes peterselie, 50 g Zongedroogde tomaten
9
Snipper de peterselie fijn en de zongedroogde tomaten grof. Hou ze even apart.
10
Meng de gare rijst onder de fijngesneden groenten en meng er een klont boter onder.
11
Vul de inktvis op met de groenterijst en steek prikkers door de opening om ze gesloten te houden.
12
Hou de rest van de groenterijst even warm.
50 g boter
13
Smelt wat boter en bak de gevulde inktvis goudbruin aan alle kanten.
lightbulb_outline
TIP
Tip: voeg er extra boter aan toe wanneer de boter te bruin dreigt te worden.
50 g Zongedroogde tomaten, 1 citroen (Het sap)
14
Voeg de zongedroogde tomaten toe en pers er het citroensap bij.
0,1 l witte wijn, 0,5 bosjes peterselie
15
Voeg de witte wijn toe, breng aan de kook en voeg de peterselie toe.
100 g boter
16
Doe er nog wat extra boter bij en kruid alles met peper en zout.
0,5 bosjes peterselie
17
Schep de rest van de vulling in een grote schaal en schep er de gevulde inktvis over. Werk af met de saus en wat extra peterselie.
expand_less
expand_more