Instructies

4 personen
1

Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.

2 rode paprika's
2

Snijd de paprika’s in twee, haal de zaadlijsten eruit en snijd een stukje van de onderkant.

3

Leg de paprika’s in een ovenschaal, sprenkel er wat olijfolie over en schuif ze 20 minuten in de oven.

1 rode ui, 1 wortelen, 0,5 venkels, 0,25 Chinese kolen, 2 selder, 2 teentjes Look, 1 courgette
4

Snijd de rode ui, de wortel, de courgette, de venkel, de Chinese kool en de selder in blokjes en stoof ze met de look aan in olijfolie.

1 snuifje marjolein, 1 snuifje gedroogde tijm, 1 snuifje oregano, 1 snuifje paprikapoeder, 1 el Tomatenpuree
5

Breng de groenten op smaak met marjolein, gedroogde tijm, oregano en paprikapoeder en voeg er de tomatenpuree aan toe.

1 blik Tomatenblokjes
6

Laat even bakken en doe er de tomatenblokjes en wat water bij.

1 blik Linzen ( 400 gr)
7

Doe de linzen door een zeef en voeg de helft toe aan de groenten.

8

Mix de andere helft van de linzen fijn en doe ze bij de groenten.

1 snuifje chiliflakes
9

Kruid met zout en en chiliflakes en laat de vulling nog even pruttelen.

2 el kappertjes, 2 el zure augurken, 1 el mosterd, 0,1 l olijfolie, 1 takje peterselie, 1 takje basilicum, Rucola
10

Doe voor de salsa verde de groene kruiden met de kappertjes, de augurken, de mosterd en de olijfolie in de blender en mix alles fijn. Breng op smaak met een snuif zout en wat peper.

2 el Zwarte olijven (zonder pit)
11

Schep de olijven door de vulling van de paprika’s.

12

Haal de paprika’s uit de oven en schep de vulling erin.

200 g geitenkaas (rol), 4 el Meli Honing
13

Snijd plakjes van de geitenkaas en leg ze op de vulling. Druppel er een beetje honing over en laat de paprika’s nog even gratineren onder de grill.

Ad door Meli
Meli Honing (thumbnail)Meli Honing
100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
Rucola
14

Serveer de gevulde paprika’s met de salsa verde en wat rucola.