Instructies
4 personen
De voorbereiding
2 Koolrabi
1
Spoel de koolrabi’s en kook ze ongeveer een uur in gezouten water.
2
Verwarm de ovengrill voor tot 180 °C.
De pompoencrème
600 g pompoenen
3
Spoel de pompoen, verwijder de harde boven -en onderkant en de pitten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken.
TIPJe kan de pompoen ook schillen.
1 een klontje boter
4
Laat een klontje boter smelten in een pot.
1 ajuin, 2 teentjes Look, laurier, tijm, rozemarijn, Salie
5
Pel de ajuin en de look, snijd in grove stukken en stoof aan in de boter. Doe de pompoen erbij. Voeg er een scheut water aan toe, gevolgd door de laurier, tijm, rozemarijn en salie. Zet een deksel op de pot en laat zachtjes stoven.
De vulling van de koolrabi
1 een klontje boter
6
Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 1 bakje champignons
7
Pel de ajuin en de look en snijd fijn. Snijd de champignons in stukken en bak ze in de boter. Voeg de ajuin en de look toe wanneer de champignons bijna gebakken zijn.
8
Snijd het dekseltje van de koolrabi’s eraf en snijd een dun schijfje van de onderkant zodat ze stabiel blijven staan. Lepel de binnenkant er voorzichtig uit.
100 g Walnoten, rozemarijn, Salie, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
9
Snijd het vruchtvlees van de koolrabi en de walnoten grof en voeg toe aan de gebakken champignons. Snijd de verse salie en rozemarijn fijn en voeg de kruiden samen met een snuif zout en peper toe.
50 g Roquefort, 1 el mosterd, 4 el panko, 1 scheutje olijfolie
10
Doe de vulling in de blender. Breek de Roquefort in blokjes en voeg toe. Schep de mosterd erbij en mix kort. Vul de uitgeholde koolrabi’s met de vulling. Meng de panko met een likje olijfolie en strooi het over de koolrabi’s.
11
Zet de gevulde koolrabi’s 10 minuten onder de grill op 180 °C.
Afwerken en serveren
1 een klontje boter, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
12
Haal de laurierblaadjes uit de pot met pompoen en schep het geheel in de blender. Voeg een klontje boter toe en kruid af met peper en zout. Mix het geheel tot een crème.
kervel, 50 g Roquefort
13