Instructies
4 personen
De voorbereiding
1
Breng water aan de kook met een snuifje zout voor de pasta.
De kip
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
4 kipfilets
3
Snijd de ‘contrefilets’ van de kipfilets. Dat zijn de losse stukken aan de onderkant.
125 g groene olijven, 200 g ricotta, 0,5 bosjes basilicum
4
Doe de stukjes contrefilet in de hakmolen met de olijven, ricotta en basilicum.
peper, zout
5
Mix tot een korrelige massa en kruid met peper en zout.
6
Snijd de kipfilets overlangs in twee, maar snijd ze niet helemaal door. Leg ze open. Leg eventueel een vel plasticfolie op de filets en klop ze wat platter met een vleesmes of een steelpannetje.
7
Kruid de binnenkant met peper en zout.
8
Vul elke kipfilet met het ricottamengsel. Vouw de kipfilets dicht.
8 plakjes pancetta
9
Rol 2 plakjes pancetta rond elke kipfilet.
boter, olijfolie
10
Verhit een klontje boter met een scheutje olijfolie in een pan.
11
Leg de filets op de naad in de pan. Schroei de pakketjes rondom dicht. De kip moet nog niet gaar zijn.
12
Laat de kip ongeveer 15 minuten in de oven verder garen. Draai halverwege om.
De pesto-pasta
200 g Zongedroogde tomaten, 1 teentje Look
13
Doe de zongedroogde tomaten zonder de olie in de hakmolen. Voeg er de gepelde en in stukken gesneden knoflook aan toe.
20 g pijnboompitten, 50 g Parmezaanse kaas, 1 el Tomatenpuree, 1 tl sambal, olijfolie
14
Doe er de pijnboompitten, de in stukjes gesneden Parmezaan, de tomatenpuree, de sambal en een scheutje olijfolie bij.
pepers
15
Kruid met peper en mix tot pesto.
500 g pasta
16
Kook de pasta gaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Afwerken en serveren
17
Meng de pesto door de pasta.
18
Haal de kip uit de oven.
4 el appelkappers
19
Snijd de steeltjes van de appelkappers en snijd ze in stukjes.
50 g Rucola
20
Roer de rucola en de kappertjes door de pasta.
21