Instructies
4 personen
zout
1
Verwarm de oven voor op 200°C en zet een kookpot met gezouten water op het vuur.
100 g gebroken rijst
2
Doe de gebroken rijst in het kokende water en kook gedurende 15 minuten.
2 rode paprika's
3
Snijd de paprika’s doormidden en leg ze in een ovenschaal.
0,5 rode chilipepers, 1 tomaat
4
Snijd de tomaat in kwartjes. Snijd de rode chilipeper grof. Voeg de tomaat en de chilipeper toe aan de ovenschaal.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
5
Pel het teentje look en de sjalot. Snijd de look grof en snijd de sjalot in ringen. Leg ze tussen de paprika’s, de tomaten en de chilipepers in de ovenschaal.
rozemarijn, tijm, 1 een flinke scheut olijfolie, grof zout
6
Leg er de takjes rozemarijn en tijm tussen. Besprenkel het geheel met een flinke scheut olijfolie en kruid met een snuifje grof zout.
7
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, tot de paprika’s gaar en zacht zijn.
8
Zet het vuur onder de gare rijst af en laat nog even wellen in de kookpot.
olijfolie
9
Zet een sautoir op het vuur en verwarm er een scheutje olijfolie in.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
10
Pel en versnipper de sjalot fijn. Pel en plet de teentjes look. Stoof de sjalot aan in de sautoir. Voeg er een deel van de geplette look aan toe.
0,25 rode chilipepers
11
Snijd de rode chilipeper fijn en voeg ook toe aan de stovende groenten.
2 blikje makrelen
12
Doe er de makreel in tomatensaus bij en prak het geheel onder elkaar.
13
Voeg er de rijst aan toe en meng goed onder de groenten en de makreel.
platte peterselie, 1 citroen, zout
14
Snijd de platte peterselie fijn en rasp een deel van de schil van de citroen. Voeg de peterselie en de zeste toe aan de rijst met het sap van een halve citroen. Meng het geheel onder elkaar en kruid bij met een snuifje zout.
8 pijlinktvissen
15
Spoel de inktvisjes grondig onder koud stromend water en dep ze goed droog. Vul ze vervolgens op met de rijstvulling en steek er enkele prikkers door.
TIPVul de inktvis niet helemaal, anders komt de vulling eruit tijdens het bakken.
olijfolie, 1 een klontje boter, peper, zout
16
Laat een scheutje olijfolie en een klontje boter heet worden in een andere pan. Bak de inktvisjes goudbruin aan alle kanten. Breng ze verder op smaak met peper en zout.
17
Haal de paprika’s uit de oven en verwijder vervolgens de takken rozemarijn en tijm. Schep alles in de pot van de blender.
zout
18
Mix de paprika’s tot een gladde coulis. Breng de coulis op smaak met zout.
500 g spinazie, peper, zout
19
Spoel de bladeren van de spinazie in koud water en laat vervolgens even uitlekken. Laat een scheutje olijfolie heet worden in een andere pan en voeg de rest van de geplette look aan toe. Stoof er de spinazie kort in aan en breng op smaak met peper en zout.
20
Lepel wat van de gestoofde spinazie op een bord en druppel er wat van de paprikacoulis rond.
21