Instructies

4 personen

Voor de ciabatta met gehakt

1

Laat de bbq voorverwarmen tot 200°C.

1 ciabatta
2

Snijd de bovenkant van de ciabatta, doe dit redelijk hoog, en hou het deksel apart. Haal vervolgens het broodkruim er helemaal uit.

200 g Taleggio-kaas
3

Snijd de kaas in plakjes en bedek de bodem van het brood ermee.

400 g gemengd gehakt, 1 snuifje gehaktkruiden, Salie, 1 eierdooier, 1 Sjalotten
4

Doe het gehakt in de kom van de keukenrobot en voeg de gehaktkruiden, de dooier en de fijngesneden salie toe. Laat de robot alles goed mengen. Pel de sjalot, snipper fijn en meng onder het gehakt.

5

Vul het brood met het gehakt en duw het goed aan.

olijfolie
6

Doe wat olijfolie op de bbq en op het gehakt. Draai het broodje ondersteboven met het gehakt naar beneden en leg het zo op de hete grill. Gril het broodje indirect. Dat wil zeggen dat het vuur onder het broodje niet aanstaat, erlangs wel.

TIPLeg het broodje op aluminiumfolie wanneer je grilt op een bbq met kolen. Zo kan het vuur het brood niet rechtstreeks raken.
7

Laat het broodje nu minstens 20 minuten zachtjes garen op de bbq onder een gesloten deksel.

Voor het fris slaatje

1 venkel
8

Snijd de venkel met de mandoline in hele dunne plakjes en bewaar de plakjes even op ijswater. Zo blijft de venkel krokant.

1 courgette, 1 Sjalotten
9

Pel de sjalot, snijd in ringen en doe de ringen in een kom. Snijd de courgette in hele dunne plakjes en doe ze bij de sjalot. Snijd het zachte gedeelte van de courgette niet mee.

olijfolie, citroensap, basilicum, tijm
10

Pers er wat citroensap bij, gevolgd door een flinke scheut olijfolie en de kruiden. Meng alles goed onder elkaar.

11

Laat de venkel uitlekken op een handdoek en meng nadien onder de salade.

De afwerking

12

Rooster de ciabatta nog even op de grill met rechtstreekse warmte. Haal het brood van de bbq wanneer het gehakt gaar is.

13

Snijd de ciabatta in stukken en serveer er de salade van courgette en venkel bij.