Instructies
4 personen
1
M
2
Verwarm de oven voor op 160 °C.
3
Doe de bloem in de blender en voeg er de melk aan toe.
4
Voeg er eieren, vanillesuiker en een snuifje zout aan toe.
5
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze in de blender.
TIPHet bakpoeder is essentieel in dit recept. Het maakt de pannenkoeken lekker dik en luchtig.
6
Smelt de boter en giet ze bij de rest van de ingrediënten voor het beslag. Doe er ten slotte het bakpoeder bij en mix tot een glad en dik pannenkoekenbeslag.
7
Maal de chocolade fijn in de hakmolen.
TIP Je kunt de pannenkoeken ook in een wat grotere pan bakken waarin je bijvoorbeeld een kookring legt.
8
Smelt een klein klontje boter in een kleine koekenpan en schep er deeg in.
9
Wacht tot het beslag onderaan een beetje gedroogd is. Schep een lepel gemalen chocolade in het midden van de pannenkoek. Doe er nog wat beslag over zodat de chocolade helemaal bedekt is.
10
Laat de pannenkoek even garen in de oven tot de bovenkant een beetje gedroogd is.
11
Haal de pannenkoek uit de oven en draai om. Laat de onderkant verder bakken op het vuur.
12
Snijd de banaan in plakjes. Leg de plakjes op de pannenkoek en strooi er krokante muesli over.
13