Instructies

4 personen

De gevulde aardappel

1

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

200 g spek
2

Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje. Leg er het spek op en zet het ongeveer 10 minuten in de oven tot het spek gebakken is. Laat uitlekken op keukenpapier zodat het krokant wordt.

zout
3

Breng water met een snuif zout aan de kook.

2 grote aardappelen
4

Spoel de aardappelen en snijd de uiteinden weg zodat ze kunnen rechtstaan. Halveer elke aardappel.

5

Kook de aardappelhelften. Ze moeten niet helemaal zacht zijn.

6

Haal de aardappelen uit het water en zet ze op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconen matje. Snijd een cirkeltje uit de binnenkant met een scherp mes. Lepel met een koffielepel het kruim uit de aardappelen, maar zorg dat je de onderkant niet beschadigt. Je moet mooie kommetjes krijgen.

TIPJe kunt de aardappelen ook uithollen met een parisiennelepeltje.
4 eieren, peper, zout
7

Breek de eieren in de aardappelen. Kruid ze met een snuifje peper en zout.

4 el gemalen kaas
8

Strooi er gemalen kaas over.

9

Zet de aardappelen in de oven en laat ze 15 minuten bakken.

8 witte asperges, 8 groene asperges
10

Schil de witte asperges en breek de achterkant af. Snijd of breek de achterkanten van de groene asperges en maak ze wat schoon. De groene asperges moet je niet schillen.

zout
11

Leg de witte asperges in een kookpot met koud water en een snuifje zout. Breng aan de kook. Doe er dan de groene asperges bij. Groene asperges moeten minder lang koken dan witte.

12

Schakel de oven eventueel op grill en laat de bovenkant een minuut grillen tot de kaas kleurt.

olijfolie, balsamicoazijn, grof zout
13

Zet een gevulde aardappel in het midden van een bord. Leg er de asperges bij. Druppel er een likje olijfolie en wat balsamicoazijn over. Werk af met een snuifje grof zout.

kervel
14

Breek het spek in stukken en leg het bij de aardappel. Werk af met plukjes kervel.