keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
1.000 g bouchotmosselen
1
Spoel de mosselen en laat ze even uitlekken.
Voor de mosselen en de saus:
0,1 l witte wijn, peper
2
Laat een pot warm worden op het vuur, doe er de mosselen in met wat peper en een scheut witte wijn.
3
Zet een deksel op de pot en laat de mosselen garen.
0,5 venkels
4
Voeg de groene takjes van de venkel toe.
5
Giet de mosselen door een zeef en vang het vocht op.
6
Laat een scheut olie warm worden in een pot.
1 Sjalotten, 1 stengel selder, 1 teentje Look, 1 el currypoeder, 1 tl kurkuma
7
Snijd de sjalot, de venkel, de selder en de look fijn en stoof ze aan. Voeg het currypoeder en de kurkuma toe en laat even stoven.
0,03 l pastis, 2 blaadjes laurier, tijm
8
Doe de pastis bij de groenten, laat de alcohol droogkoken en voeg de laurier en de tijm toe.
0,2 l witte wijn
9
Doe de witte wijn erbij, laat weer droogkoken en voeg de mosseljus toe. Breng de saus aan de kook.
10
Pluk de mosselen.
0,2 l Room
11
Doe de room bij de saus, breng ze weer aan de kook en kruid met peper en zout.
0,5 bosjes Bieslook
12
Snipper de bieslook fijn.
Voor de zeetongrolletjes:
16 filets zeetongen
13
Kruid de zeetongfilets met peper en zout.
14
Leg een kleine filet met de dikke kant op de dunne kant van een grote filet, rol ze op en steek er een prikker door.
15
Laat een bodem water koken in een stoompan.
16
Druppel wat olijfolie over de rolletjes en stoom ze gaar in 6 minuten.
Om af te werken:
17
Warm de mosselen nog even op in de saus.
18
Schep een lepel saus met groenten en mosselen in een diep bord, strooi er wat bieslook over en leg er twee gestoomde zeetongrolletjes per persoon in.
expand_less
expand_more