Instructies
4 personen
1
Verwarm de barbecue.
2 rode paprika's
2
Halveer de rode paprika’s en gril ze op de barbecue.
2 rode chilipepers
3
Gril de chilipepers ook op de barbecue.
2 eendenborsten, peper, zout
4
Maak inkepingen in het vet van de eendenborsten. Snijd eventueel teveel aan vet weg. Kruid het vlees met peper en zout.
600 g krielaardappelen
5
Kook de krielaardappeltjes gaar in de schil in gezouten water.
2 stengels prei
6
Maak de prei schoon en snijd de stengels in stukken van ongeveer 10 cm.
boter, peper, zout, tijm
7
Doe wat water en een klontje boter in een pan. Kruid met peper en zout. Laat de boter smelten in het water. Leg er de stukken prei in met een takje tijm. Zet een deksel op de pan en laat smoren op een zacht vuur.
olijfolie
8
Pel de paprika’s en de chilipepers voorzichtig. Verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng ze met een flinke scheut olijfolie.
1 Sjalotten
9
Pel en snipper de sjalot. Meng met de paprika en chilipeper.
1 teentje Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met en mes. Doe ook bij de salsa.
0,5 bosjes peterselie, komijnpoeder, oregano, Provençaalse kruiden, zout, peper, Rode wijnazijn
11
Snipper de peterselie. Meng door de salsa. Kruid met komijnpoeder, oregano, Provençaalse kruiden, zout en peper. Voeg er een scheutje rode wijnazijn aan toe.
12
Leg de eend in een special pan of ‘skillet’. Bestrijk ze met olijfolie en bak 5 minuten aan elke kant op de barbecue.
13
Haal de prei uit de pan en gril op de barbecue met een likje olijfolie.
14
Haal de eendenborsten van de barbecue. Draai ze om en laat even rusten.
15
Giet de krieltjes af.
16
Snijd de eendenborsten in fijne plakjes. Halveer de krieltjes.
grof zout
17