Instructies
4 personen
Voorbereiding
1
Laat een cederhouten plankje enkele uren wellen in water.
2
Zet de barbecue aan en leg het natte plankje er al even op. Zorg voor een warme zone met kolen en eentje zonder.
De lauwe Luikse salade en gerookte forel
2 eieren
3
Kook de eieren gedurende 8 minuten.
200 g prinsessenboontjes
4
Dop de boontjes en kook ze gaar in hetzelfde water als de eieren.
300 g krielaardappelen
5
Kook de krieltjes in de schil gaar in gezouten water en snijd ze daarna in stukken.
dille, dragon, Bieslook, 1 el augurk, 1 el mosterd, zout, peper, 1 scheutje azijn, 1 bakje Waterkers, olijfolie
6
Doe de verse kruiden, de augurken, de kappertjes en de mosterd in de blender. Breng op smaak met zout, peper, een lekje azijn en een flinke scheut olijfolie. Mix alles fijn tot een fijne salsa verde. Voeg wat waterkers en een scheutje water toe en mix opnieuw.
7
Koel de eieren en de boontjes af in een kom ijswater.
2 forel
8
Knip de niet-eetbare stukken van de forellen. Dit wil zeggen: de vinnen en de staart.
9
Smeer de vissen in met een klein beetje olijfolie aan beide kanten. Strooi er wat grof zout over en werk af met een draai van de pepermolen.
10
Leg de vissen op het houten plankje en laat ze ongeveer 16 minuten roken op de barbecue. Gebruik je een barbecue op kolen? Zorg dan dat je plankje niet rechtstreeks boven de kolen ligt.
100 g spinazie
11
Spoel de spinazie grondig en doe de blaadjes in een kom. Voeg de waterkers en de afgekoelde boontjes toe.
12
Smelt een klont boter in een pan en bak de stukken aardappel krokant.
1 rode ui
13
Schil de rode ui en snijd in fijne ringen. Doe ze mee in de kom. Meng ze onder de salade.
14
Schep enkele lepels van de salsa verde bij de salade en meng alles voorzichtig onder elkaar.
15
Serveer de salade op een bord. Halveer een ei en leg de stukken ei bovenop de salade. Je zal zien dat het eigeel nog lichtjes lopend is.
16