Instructies
4 personen
600 g Corne de Gatte aardappelen
1
Zet een pot met gezouten water op het vuur. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
boter
2
Zet een ruime sautoir op het vuur. Laat er een flinke klont boter in smelten.
1 pompoen
3
Snijd de pompoen eerst doormidden en vervolgens in 8 stukken. Verwijder de zaadjes en de schil en snijd de pompoen verder in stukken.
TIPSnijd de kont en het bovenste van de pompoen zodat hij stabiel staat bij het snijden.
4
Bak de stukken pompoen in de pan met de gesmolten boter.
1 ajuin
5
Pel de ui en snijd hem in stukjes. Voeg hem toe aan de pan met pompoen.
1 teentje Look
6
Pel en plet de look en voeg ook deze toe aan de groenten.
tijm, laurier
7
Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg ze met de laurierblaadjes toe aan de groenten in de pan. Meng de kruiden eronder en laat de groenten rustig verder bakken.
boter, 4 zwarte pensen
8
Zet een nieuwe pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Bak er de worsten in gaar.
9
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
10
Haal de laurierblaadjes uit de pan met pompoen en doe er de aardappelen bij.
1 scheutje karnemelk, boter
11
Doe er de karnemelk en de boter bij en prak de groenten met een pureestamper.
1 flinke eetlepel Zure room, peper, zout, 1 flinke snuif nootmuskaat
12
Voeg er de zure room aan toe en meng hem onder de puree. Breng de puree verder op smaak met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat.
Waterkers, 1 el Picklessaus
13