Zet een pot met gezouten water op het vuur. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
boter
2
Zet een ruime sautoir op het vuur. Laat er een flinke klont boter in smelten.
1 pompoen
3
Snijd de pompoen eerst doormidden en vervolgens in 8 stukken. Verwijder de zaadjes en de schil en snijd de pompoen verder in stukken.
lightbulb_outline
TIPSnijd de kont en het bovenste van de pompoen zodat hij stabiel staat bij het snijden.
4
Bak de stukken pompoen in de pan met de gesmolten boter.
1 ajuin
5
Pel de ui en snijd hem in stukjes. Voeg hem toe aan de pan met pompoen.
1 teentje Look
6
Pel en plet de look en voeg ook deze toe aan de groenten.
tijm, laurier
7
Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg ze met de laurierblaadjes toe aan de groenten in de pan. Meng de kruiden eronder en laat de groenten rustig verder bakken.
boter, 4 zwarte pensen
8
Zet een nieuwe pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Bak er de worsten in gaar.
9
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
10
Haal de laurierblaadjes uit de pan met pompoen en doe er de aardappelen bij.
1 scheutje karnemelk, boter
11
Doe er de karnemelk en de boter bij en prak de groenten met een pureestamper.