Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
1.500 g varkensribben, 1 el gerookt paprikapoeder, 1 el currypoeder, 1 tl Lookpoeder, 1 tl tijm, 4 el bruine suiker, 0,2 l appelsap, 2 el grof zout
2
Verwijder het vlies van de ribben indien dit nog niet gebeurd is. Meng de kruiden met de bruine suiker in een kommetje en wrijf de ribben hiermee in. Leg de ribben in een diepe ovenschaal en schenk er het appelsap bij. Dek de ovenschaal af met folie en schuif de ribben 1,5 uur in de oven.
4 frietaardappelen, 1 snuifje grof zout, 1 scheutje olijfolie
3
Spoel de aardappelen onder koud water. Doe een laag grof zout in een kleine ovenschaal en leg er de aardappelen op. Snijd de aardappelen kruiselings in, sprenkel er wat olijfolie over en schuif de aardappelen mee in de oven.
0,1 l appelsap, 0,2 l ketchup, 0,05 l Rode wijnazijn, 2 el Ketjap Manis, 1 el sojasaus, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 el bruine suiker
4
Doe voor de saus de ketchup met het appelsap, het appelazijn, de ketjap, de bruine suiker, de sojasaus en het gerookte paprikapoeder in een steelpan en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus goed inkoken.
0,25 knolselders
5
Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de knolselder en snijd hem in dikke plakken van ongeveer 0,5 cm. Snijd de plakken vervolgens in repen en kook ze 5 minuten in het gezouten water.
2 el Yoghurt, 2 el mayonaise, 1 el graanmosterd, 1 citroen, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
6
Doe de yoghurt met de mayonaise, het sap van een citroen, de graanmosterd, peper en zout in een kom en meng alles onder elkaar.
7
Spoel de reepjes knolselder kort onder koud water en laat ze even uitlekken.
1 Sjalotten
8
Pel de sjalot, snijd ze in halve ringen en voeg ze toe aan de ingedikte saus. Haal de folie van de ribben en giet wat van de barbecuesaus over de ribben. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 °C en laat de ribben nog 15 minuten karamelliseren in de oven.
1 appel, 50 g Walnoten, 100 g Gedroogde veenbessen, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
9
Snijd de appel in plakjes en doe ze in een kom, gevolgd door de knolselder. Voeg er de gedroogde veenbessen aan toe. Ga met een mes door de walnoten en voeg ze toe. Breng de salade op smaak met wat extra peper en zout.
1 bosje Waterkers
10