Instructies
4 personen
4 el hoisinsaus, 2 el zoete chilisaus, 2 el oestersaus, 2 el sojasaus, 2 el Sushiazijn, 2 el witte sesamzaadjes
1
Neem een kom en meng er de Oosterse sauzen in: hoisinsaus, sojasaus, oestersaus, sweet chilisaus, sesamolie en sushiazijn. Kruid nog wat af met sesamzaadjes. Meng alles goed onder elkaar.
12 kippenbouten, 1 klontje boter
2
Kruid de kippenbouten met peper en zout. Laat een klont boter smelten in een pan en bak de kippenbouten goudbruin in de boter.
3
Wanneer de kippenboutjes aangekorst zijn, giet je er de marinade van oosterse sauzen over. Voeg er een klein scheutje water aan toe. Aroseer de kip goed met de marinade en zet de pan vervolgens 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Blijf de kippenboutjes aroseren, ook wanneer ze in de oven zitten.
0,5 Chinese kolen, 1 rode puntpaprika, 2 Wortels, 2 stengels lente-uien, 0,5 chilipeper
4
Snijd alle groenten fijn voor het slaatje: chinese kool, wortelen, lente-ui, puntpaprika en de chilipeper. Hier kan je veel in variëren. Doe alles goed in een kom en meng alles onder elkaar.
1 el gember, 2 eierdooiers, 1 limoen, 1 tl Wasabi-pasta, 0,2 l arachideolie
5
Snijd de gekonfijte gember fijn en doe hem met de dooiers, het sap van de limoen, een scheutje water en de wasabi in een maatbeker. Zet de mixer erin en giet de olie er in een straaltje aan bij, tot je een gebonden mayonaise hebt.
6
Meng de wasabimayonaise onder de fijngesneden groentjes. Breng het slaatje verder op smaak met peper en zout.
7