Instructies
4 personen
De pompoenstoemp
500 g aardappelen, 1.200 g pompoenen, 4 uien, 1 teentje Look, 2 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 1 klontje boter, peper, zout, nootmuskaat
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de pompoen in stukken.
2
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
3
Smelt een klont boter in een grote pan en stoof de uien tot ze zacht en goudbruin zijn. Doe er de laurier en de tijm bij.
4
Pel, kneus en plet de knoflook en doe hem bij de uien.
5
Doe de aardappelen en de pompoen in de pan en giet er een scheutje water bij. Laat garen onder deksel op een zacht vuur.
Gelakt buikspek
700 g buikspek, 1 el Meli Honing, 1 el mosterd, 1 el sojasaus, 1 boter, peper
6
Meng de honing met de mosterd en de sojasaus tot ‘lak’.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
7
Snijd het buikspek in grote stukken en kruid met peper.
8
Verhit een klont boter in een pan en bak het spek krokant aan beide kanten.
9
Bestrijk elk stuk spek aan beide kanten met ongeveer 1 eetlepel ‘lak’. Let op dat het vlees niet verbrandt. Zet het vuur zachter en haal de pan eventueel even van het vuur.
Afwerken en serveren
Belgische pickels
10
Neem de aardappelen met pompoen van het vuur. Het vocht moet grotendeels verdampt zijn.
11
Haal de laurier en de tijm uit de pan.
12
Roer de groenten met een houten lepel tot stoemp en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
13
TIP: Door de stoemp op deze manier te bereiden, heb je in principe geen boter nodig om hem smeuïg te maken. Je mag er natuurlijk boter bij doen om de stoemp rijker te maken.
14