Instructies
4 personen
1 ajuin, 800 g gemengd gehakt, 0,5 bosjes peterselie, 2 eierdooiers, 1 snuifje gehaktkruiden
1
Pel de ui en snipper ze fijn. Doe het gehakt met de ui, een dooier, een snuif gehaktkruiden en wat fijngesnipperde peterselie in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien, tot een stevige massa hebt.
boter
2
Zet een grote pan op het vuur en laat een goede klont boter smelten. Vorm met je handen een broodje van het gehakt en kleur het aan alle kanten goudbruin. Draai het vuur lager en laat het gehaktbroodje op een zacht vuurtje rustig garen. Reken hiervoor zo’n 35 minuten.
1 scheutje arachideolie, 600 g Vastkokende aardappelen
3
Zet een andere pan op het vuur en laat weer een klont boter smelten. Voeg er een scheutje arachideolie aan toe en laat de vetstof goed heet worden. Spoel de aardappelen onder koud water en snijd ze in stukken. Bak de aardappelen in de vetstof en kruid ze met peper en zout.
6 stronkjes witloof, 1 snuifje nootmuskaat
4
Zet nog een pan op het vuur, laat er een klontje boter in smelten en verwijder de bittere kern van ongeveer ⅔ van de stronkjes witloof. Snijd het witloof in twee en bak het witloof in de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat, voeg er een scheutje water aan toe en zet een deksel op de pan. Laat het witloof rustig garen en bakken.
1 ajuin, 1 teentje Look
5
Pel de andere ui, snijd ze in repen en voeg ze toe aan de bakkende aardappelen. Rasp er vervolgens ook de look bij. Laat het geheel rustig bakken.
1 el mayonaise, Bieslook, 1 scheutje dragonazijn
6
Snijd de overige stronkjes witloof in fijne reepjes en doe ze in een kom. Meng er de mayonaise onder en breng de witloofsla op smaak met een scheutje azijn, peper en zout. Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de witloofsla.
mosterd
7