Instructies

4 personen
3 ajuinen, olijfolie, 500 g Zilvervliesrijst, peper, zout
1

Schil de uien en snijd er 1 fijn. Stoof die ene ui aan in een pot met olijfolie met 1 hoeveelheid rijst. Laat de ui en de rijst kort samen stoven met zout en peper.

Water
2

Blus vervolgens met 2 hoeveelheden water, voeg wat laurier toe en laat verder stoven op een zacht vuur met het deksel op

arachideolie
3

Zet de wok op het vuur met arachideolie en snijd 1 ui in halve ringen en bak ze.

800 g gehakt, 2 eierdooiers, 2 el gehaktkruiden, koriander
4

Doe het gehakt in een mengkom samen met 1 fijngesneden ui, 2 eigelen, de gehaktkruiden en de fijngesneden koriander (of peterselie). Meng kort.

gember, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper, 2 el garam masala, 1 scheutje Water
5

Rasp een stuk gember (naargelang smaak) bij de gebakken ui, met look, chilipeper en 2 eetlepels garam masala. Voeg tot slot nog een scheutje water toe.

6

Rol ballen van het gehakt en bak ze krokant in een pan met arachideolie.

1 fles Tomaten passata, tijm, laurier
7

Doe de passata bij de ui samen met de fijngesneden tijm en laurier en laat de gebakken balletjes verder garen in de saus.

1 tl Venkelzaad, 1 tl fenegriek, 1 snuifje grof zout
8

Rooster de venkelzaadjes en de fenegriek. Vermaal ze nadien in de vijzel tot de poeder met een snuif grof zout.

3 el platte kaas, 0,5 citroenen, 1 el garam masala
9

Doe de plattekaas in een mengkommetje met het sap van de halve citroen. Meng daaronder de garam masala en de gemalen zaadjes.

10

Serveertip: schep wat rijst op een bord samen met de balletjes met saus, daarnaast komt een grote toef platte kaas. Werk af met koriander, krokante uitjes en/of chili.