3 ajuinen, olijfolie, 500 g Zilvervliesrijst, peper, zout
1
Schil de uien en snijd er 1 fijn. Stoof die ene ui aan in een pot met olijfolie met 1 hoeveelheid rijst. Laat de ui en de rijst kort samen stoven met zout en peper.
Water
2
Blus vervolgens met 2 hoeveelheden water, voeg wat laurier toe en laat verder stoven op een zacht vuur met het deksel op
arachideolie
3
Zet de wok op het vuur met arachideolie en snijd 1 ui in halve ringen en bak ze.
800 g gehakt, 2 eierdooiers, 2 el gehaktkruiden, koriander
4
Doe het gehakt in een mengkom samen met 1 fijngesneden ui, 2 eigelen, de gehaktkruiden en de fijngesneden koriander (of peterselie). Meng kort.
gember, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper, 2 el garam masala, 1 scheutje Water
5
Rasp een stuk gember (naargelang smaak) bij de gebakken ui, met look, chilipeper en 2 eetlepels garam masala. Voeg tot slot nog een scheutje water toe.
6
Rol ballen van het gehakt en bak ze krokant in een pan met arachideolie.
1 fles Tomaten passata, tijm, laurier
7
Doe de passata bij de ui samen met de fijngesneden tijm en laurier en laat de gebakken balletjes verder garen in de saus.
Rooster de venkelzaadjes en de fenegriek. Vermaal ze nadien in de vijzel tot de poeder met een snuif grof zout.
3 el platte kaas, 0,5 citroenen, 1 el garam masala
9
Doe de plattekaas in een mengkommetje met het sap van de halve citroen. Meng daaronder de garam masala en de gemalen zaadjes.
10
Serveertip: schep wat rijst op een bord samen met de balletjes met saus, daarnaast komt een grote toef platte kaas. Werk af met koriander, krokante uitjes en/of chili.