Instructies
4 personen
De seldersaus
boter, 200 g spek
1
Smelt een klont boter in een pan. Snijd het spek in reepjes en bak het in de boter.
2 Sjalotten
2
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze mee aan met het spek.
2 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp mee aan.
1 bleekselder
4
Maak de selder schoon en snijd de stengels in niet te kleine stukken. Stoof de selder met de rest van de groenten en het spek.
tijm, 1 takje rozemarijn, laurier
5
Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni.
2 el bloem
6
Strooi de bloem over de groenten (singeren). Laat even mee bakken.
TIPDoor bloem over de groenten te strooien, kan je extra veel saus maken zonder te veel room te gebruiken. Je kunt de saus ook binden met beurre manie. Die maak je door eenzelfde hoeveelheid boter met bloem te mengen en op het einde door de saus te mengen.
0,2 l witte wijn
7
Blus met de witte wijn en laat volledig droogkoken.
0,3 l Water, peper, selderijzout, Room, 150 g kruidenkaas
8
Leg het bouquet garni mee in de pot en giet er het water bij. Kruid met peper en selderzout. Doe een flinke scheut room en de kruidenkaas bij de saus. Laat garen op een zacht vuur.
De gehaktballetjes
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel
9
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.
lava's, 1 Sjalotten
10
Snijd de lavas fijn. Pel en snipper de sjalot. Kneed ze door het gehakt.
boter
11
Rol kleine gehaktballetjes. Smelt een klont boter in een pan en bak de gehaktballetjes in de boter.
Afwerken en serveren
500 g tagliatelle
12
Kook de tagliatelle gaar in gezouten water.
0,25 bosjes peterselie
13
Snipper de peterselie fijn.
14
Doe de gebakken gehaktballetjes bij de seldersaus en laat nog even mee garen.
15