Instructies
4 personen
De verse boter
1 l Room
1
Giet de room in de mengkom van de keukenmachine en laat kloppen tot de room schift en uiteindelijk boter wordt.
2
Schep de roomboter in een neteldoek en knijp het vocht eruit. Laat even uitlekken.
grof zout, peper
3
Doe de verse boter in een kom. Meng er wat grof zout en een beetje gemalen peper onder. Zet opzij in de koelkast.
De gehaktballen met warme krieken
1.000 g Noordkrieken op sap
4
Giet de krieken door een zeef en vang het sap op in een grote kookpot. Verwarm het sap. Hou de krieken even apart.
peterselie, 2 Sjalotten
5
Snijd ondertussen de sjalotjes en de peterselie zeer fijn.
peper, zout, 80 g paneermeel, 800 g gemengd gehakt, 2 eieren
6
Doe het gehakt in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de eieren, het paneermeel, de fijngesneden peterselie en sjalotjes toe. Kruid met peper en zout. Laat de machine (met K-vormig hulpstuk) alles goed mengen.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
7
Maak je handen nat en rol mooie ballen van het gehakt.
8
Smelt een flinke klont boter in een pan op het vuur en bak de gehaktballen tot ze een mooi korstje hebben. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
2 el vanillepuddingpoeder, 1 scheutje Water
9
Los ondertussen het puddingpoeder op in een scheutje water. Voeg het mengsel beetje bij beetje toe aan het warme kriekensap terwijl je roert met de garde tot de saus is ingedikt.
10
Haal de krieken er terug bij en meng ze onder de kriekensaus.
11
Laat tenslotte de gehaktballen verder garen in de saus.
Zuurdesembrood
12