Instructies

4 personen

De saus

2 rode paprika's
1

Rooster de paprika’s zwart op de barbecue.

2

Verpak de paprika’s in aluminiumfolie of doe ze in een afgesloten kom. Laat even rusten.

3

Pel de paprika’s. Verwijder zaden en zaadlijsten en doe het vruchtvlees in een maatbeker.

1 el sriracha, 2 eierdooiers, 1 el Tomatenpuree, 1 teentje Look
4

Voeg er een toef pikante saus (sriracha), de eierdooiers en de tomatenpuree bij. Kneus en pel de knoflook. Doe hem ook in de maatbeker.

0,2 l arachideolie, komijnpoeder, zout
5

Giet er de olie bij en mix tot saus. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Kruid met komijnpoeder en zout.

De zalm met rijstsalade

0,5 Sjalotten
6

Pel en snipper de sjalot.

0,5 komkommers
7

Snijd de komkommer in fijne plakken rond de zaadjes. Snijd het vruchtvlees dan in repen en vervolgens in kleine blokjes (brunoise).

1 avocado
8

Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in brunoise.

1 rode paprika
9

Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees ook in brunoise.

1 blik maïs, olijfolie, sherry-azijn
10

Meng de komkommer, sjalot, avocado en paprika met de maïs. Doe er een scheut olijfolie en wat azijn bij. Kruid met peper en zout.

2 builtje rijst
11

Kook de rijst gaar in licht gezouten water.

800 g zalmfilets, currypoeder, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder
12

Kruid de zalm met currypoeder, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout. Doe er wat olijfolie op.

tijm, rozemarijn
13

Leg een takje tijm en een takje rozemarijn op de zalm. Klem tussen een visklem.

14

Grill de zalm op de barbecue. Doe dat eerst op de velkant en draai pas aan het einde om.

1 bosje lente-ui
15

Snipper de lente-uien.

16

Haal de kruiden van de zalm.

17

Serveer de rijst met salade, gegrilde zalm en saus. Werk af met gesnipperde lente-ui.