Instructies

4 personen
1

Verwarm de barbecue en spoel de groenten.

olijfolie, boter
2

Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan op het vuur. Verwarm een tweede pan op het vuur met olijfolie en een klontje boter.

600 g aardappelen
3

Als je geen restje aardappelen hebt, schil je de aardappelen en kook je ze gaar in gezouten water.

4

Bak de aardappelen in de pan met boter en olijfolie.

1 ajuin
5

Schil de ui en snijd in stukken. Stoof de ui aan in de hoge pan.

2 teentjes Look
6

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de ui.

0,5 aubergine
7

Snijd de aubergine in blokjes en laat meestoven. Voeg flink wat olijfolie toe.

1 rode paprika, 1 courgette
8

Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd ook de groene en gele courgette in blokjes.

peper, zout
9

Laat de groenten mee aanstoven. Kruid met peper en zout.

tijm, rozemarijn
10

Rits de tijm en de rozemarijn van de takjes en snipper ze fijn. Doe ze bij de groenten en roer goed om.

200 g tomaten, 100 g Tomaten passata
11

Snijd de tomaten in blokjes en laat mee aanstoven. Voeg ook de passata toe. Roer.

800 g zalmfilets, olijfolie, peper, grof zout
12

Snijd de zalm in reepjes van ongeveer een vinger dik. Wrijf in met olijfolie en kruid met peper en grof zout.

13

Bak de vis heel kort op een hete grill. Een minuutje langs elke kant volstaat.

handvol Rucola, basilicum
14

Serveer de zalm met een portie ratatouille en gebakken patatjes. Werk af met rucola en enkele blaadjes basilicum.