Instructies
4 personen
Voor de wentelteefjes
1
Spoel de aardbeien kort in koud water. Verwijder dan pas de groene kroontjes en snij elke vrucht in twee.
2
Smelt een flinke klont boter in een (vuurvaste) stoofpot en voeg twee derde van de aardbeien toe.
3
Schil de appelen, verwijder het klokhuis, snij het vruchtvlees in gelijke blokjes en doe ze bij de warme aardbeien.
4
Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Doe ze in de pot met fruit, samen met de lege vanillepeulen.Voeg ook de suiker en de rozijnen toe en meng.
5
Zet het deksel op de barbecue en laat het fruit rustig garen, tot het een ‘compote met stukjes’ is geworden. Reken minimum 20 minuten.
6
Meng de melk en de room in een ruime kom. Breek er de eieren in en voeg vanillesuiker, een snuifje kaneelpoeder en enkele druppels vanille-extract toe. Eindig met een beetje rum. (naar smaak)
7
Snij dikke sneetjes brood, met een scherp gekarteld broodmes. Kies voor een breedte van ongeveer 1,5 centimeter.
TIPKies voor een redelijke portie. Snij grote gegrilde sneetjes verloren brood in twee driehoeken.
8
Wentel het brood door het eiermengsel en laat elk sneetje een deel absorberen. Leg de wentelteefjes op de rooster en grill ze zacht-krokant op een matige temperatuur. (Uitdovende bbq-kolen zijn ideaal.) Blijf in de buurt en draai de broodjes tijdig om, voor het tweede deel van de grillbeurt.
9
Roer de overgebleven halve aardbeien door de compote en geef ze even warmte. Pluk de blaadjes basilicum.
10