Instructies

4 personen
2 gelatineblaadjes (3,5 g/stuk)
1

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

380 g Room
2

Breng de room in een steelpan aan de kook.

1 vanillestok
3

Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadlijsten eruit en voeg de zaadjes toe aan de room. Laat ook de vanillestok meekoken.

130 g witte chocolade, 100 g mascarpone
4

Breek de witte chocolade in stukken en doe hem in een maatbeker. Schep de mascarpone erbij.

5

Haal de vanillestok uit de room en giet de room bij de witte chocolade en de mascarpone. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in de warme room. Mix alles samen tot een mooi geheel.

6

Dek de maatbeker af met vershoudfolie en laat de ganache minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

7

Laat de oven voorverwarmen tot 180°C en laat de grillpan heet worden.

1 vel bladerdeeg, 1 eierdooier, 1 scheutje melk
8

Leg een strook bladerdeeg op een ovenplaat met bakpapier. Kluts de dooier samen met een scheutje melk. Strijk hiermee het bladerdeeg in.

2 el bloemsuiker, 2 el parelsuiker
9

Strooi parelsuiker en bloemsuiker over het bladerdeeg.

10

Leg nu een vel bakpapier over het bladerdeeg. Dek dit af met een tweede bakplaat die je er ondersteboven op legt.

11

Schuif de ovenplaat 30 minuten in de hete oven.

1 blik perzik
12

Leg de perziken op de hete grill en grill ze aan beide kanten. Hou ze nadien even apart.

13

Neem het bladerdeeg uit de oven en laat het even afkoelen. Haal vervolgens de opgesteven ganache uit de koelkast en klop het in de keukenrobot kort op.

14

Doe de ganache in een spuitzak. Spuit de ganache op een bord en leg er wat partjes gegrilde perzik op of tussen. Breek het bladerdeeg in stukjes en leg de stukjes er ook op.