Instructies

4 personen
600 g aardappelen
1

Kook de aardappelen gaar in de schil in gezouten water.

2

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2 rode paprika's, 3 teentjes Look, 1 chilipeper
3

Halveer de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Leg ze op een ovenschaal. Kneus en pel 2/3 van de knoflook. Leg de tenen bij de paprika. Snijd de chilipeper grof en leg hem ook in de ovenschaal.

1 Sjalotten, olijfolie, rozemarijn, tijm
4

Pel de sjalot en snijd in ringen. Leg ze tussen de paprika’s. Schenk er royaal olijfolie over en leg er enkele takjes rozemarijn en tijm op.

5

Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven en laat de groenten helemaal gaar worden.

1 pijlinktvis
6

Maak de inktvis schoon en snijd hem open. Snijd het vlees dan in stukken of repen.

TIPAls je de inktvis zelf schoonmaakt, spoel je hem onder koud water. Haal er de tentakels en de harde binnenkant uit. Scheur de zijflapjes eraf en verwijder het vel. Let wel op voor de inkt. De tentakels kun je natuurlijk ook gebruiken voor dit gerecht.
3 el tarwebloem, currypoeder, gerookt paprikapoeder, zout
7

Meng de bloem met een snuif currypoeder, een snuif paprikapoeder en wat zout. Haal de inktvis door het mengsel.

8

Giet de aardappelen af en laat ze een beetje afkoelen. Pel ze en snijd ze in plakjes.

9

Haal de ovenschaal uit de oven en laat de groenten wat afkoelen.

olijfolie
10

Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en laat ze lauw worden op een zacht vuur. Laat de plakjes aardappel verder garen in de lauwe olijfolie.

grof zout, rozemarijn
11

Kneus en pel de resterende knoflook. Snijd de teen in stukken en laat mee garen met de aardappelen. Doe er ook een snuif grof zout en enkele takjes rozemarijn bij.

12

Haal de pel van de paprika en vis de tijm en rozemarijn tussen de groenten uit.

1 el Tomatenpuree
13

Doe de paprika en de rest van de geroosterde groenten in de blender met de tomatenpuree. Mix tot puree. Duw de paprikapuree door een zeef.

14

Laat de aardappelen uitlekken op keukenpapier. Leg ze op een bord.

arachideolie, zout
15

Verwarm een flinke scheut arachideolie in een pan. Bak de stukken inktvis krokant in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.

1 bakje tuinkers
16

Spoel de tuinkers.

17

Serveer de aardappelen met de paprikacrème, een beetje tuinkers en de krokante inktvis.

1 citroen
18

Geef er partjes citroen (of limoen) bij.