Instructies
4 personen
1
Verwarm de barbecue.
De bloemkool
200 g boter, komijnpoeder, peper, zout
2
Smelt de boter en laat ze hazelnootbruin worden. Kruid met komijnpoeder, peper en zout.
1 bloemkool
3
Haal de buitenste bladeren van de bloemkool en leg de kool op een vel aluminiumfolie. Zet de randen wat omhoog. Giet de gesmolten boter over de bloemkool en verpak ze in de aluminiumfolie.
4
Rooster de bloemkool een uur op de barbecue.
TIPJe hebt niet alle boter nodig, maar je kan ze perfect bewaren in de koelkast en gebruiken bij allerlei bereidingen.
De limoen/srirachaboter
200 g boter
5
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
2 Sjalotten, 0,5 teentjes Look
6
Pel en snipper de sjalotten heel fijn. Kneus en plet de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de sjalot en de knoflookpulp bij de boter.
1 limoen
7
Pers de limoen en doe 2/3 van het sap door de boter.
0,5 bosjes Bieslook, 0,5 bosjes koriander
8
Snipper de bieslook en de koriander. Doe ze ook bij de boter.
2 el sriracha, grof zout, gerookt paprikapoeder
9
Voeg er de sriracha aan toe en kruid met grof zout en gerookt paprikapoeder.
10
Leg de boter op een vel plasticfolie of aluminiumfolie en rol op tot een worst.
11
Laat opstijven in de koelkast.
De gamba's en couscous
1 l Water, 0,5 teentjes Look, 0,33 limoenen
12
Doe het water in een kookpot. Leg er de gepelde knoflook in en doe er het sap van de limoen bij.
1 blokje groentebouillon, 1 takje rozemarijn, laurier, 0,5 bosjes koriander
13
Doe het blokje groentebouillon, de rozemarijn, de laurier en de stengels van de koriander in het water.
kurkumapoeder, komijnpoeder, ras el hanout
14
Kruid met kurkumapoeder, komijnpoeder en ras-el-hanout.
15
Breng het water met alle aromaten aan de kook.
16 gamba's
16
Pel de gamba’s maar laat de koppen zitten. Verwijder het darmkanaal. Doe de schalen bij de bouillon. Laat op een laag vuur trekken.
250 g couscous
17
Giet de bouillon door een zeef. Giet 250 ml van de warme bouillon over de couscous (deze hoeveelheid geldt voor 250 g couscous). Laat de couscous wellen.
peper, zout, olijfolie
18
Kruid de gamba’s met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over.
19
Gril de gamba’s op de barbecue. Smelt er op het einde wat van de limoen/srirachaboter op.
Afwerken en serveren
20