Instructies
4 personen
1
Zet de oven op grillstand en laat opwarmen.
1.000 g mosselen, 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 0,1 l pastis
2
Spoel de mosselen en laat ze uitlekken. Zet een pot op het vuur en doe de mosselen erin met de laurier en de tijm. Voeg de pastis toe, zet een deksel op de pot en laat de ongeveer 5 minuten mosselen garen.
0,5 Sjalotten, 0,25 venkels, 1 stengel selder
3
Pel de sjalot en snijd ze in blokjes. Spoel de selder en de venkel en snijd ze fijn. Hou de fijngesneden groenten even apart.
4
Giet de mosselen door een zeef en hou zowel de mosselen als het vocht bij. Doe het kookvocht van de mosselen weer in de pot, voeg er de fijngesneden groenten aan toe en breng het geheel aan de kook.
5
Giet de gare groenten af en bewaar opnieuw het mosselvocht. Schep de groenten in een ovenschaal. Haal de mosselen uit de schelp en leg ze mee in de ovenschaal.
2 eierdooiers, 100 g boter, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout, 0,5 citroenen
6
Doe de dooiers met het mosselvocht in een steelpan en klop tot een luchtig geheel. Laat boter smelten in een steelpan en roer ze vervolgens door het eimengsel. Kruid met het citroensap, een snuif cayennepeper en een snuifje zout. Haal de saus van het vuur.
0,1 l Room
7
Klop de room half op en spatel hem onder de saus.
Bieslook
8