Instructies

4 personen
5 witte asperges
1

Schil de asperges, snijd ze in dunne plakjes met behulp van de mandoline en doe ze in een kom.

1 krop krulandijvie
2

Kuis de krulandijvie en was hem in koud water.

1 Sjalotten, 1 scheutje appelazijn, dragon, 1 bosje Bieslook, 1 scheutje olijfolie
3

Snijd een sjalot in julienne en voeg deze bij de asperges. Voer hier een scheut appelazijn, peper en zout aan toe. Hierbij komt ook de krulandijvie. Snipper de bieslook en de dragon fijn en voeg ze toe. Besprenkel het geheel met olijfolie.

1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 20 g boter, 30 g bloem, 0,5 limoenen, 0,2 l melk
4

Snijd de look en de chilipeper fijn. Maak een roux door de boter te laten smelten in de pan. Voeg er het sap van de limoen en de bloem aan toe. Geef de roux wat smaak door er de fijngesneden look en chilipeper bij te doen. Voeg tot slot de melk toe en blijf roeren tot je een gladde dikke saus hebt.

100 g Cheddar, 1 scheutje sherry, 1 scheutje oestersaus, tabasco
5

Snijd de korst van de cheddar en rasp deze op een zacht vuurtje onder de witte saus. Voeg een klein scheutje sherry, tabasco en oestersaus toe. Werk de saus af met een peper en zout.

400 g krabvlees
6

Zet het vuur af en meng er het uitgeknepen krabvlees onder. Breng op smaak met wat limoensap.

4 sneetjes Zuurdesembrood
7

Sprenkel wat olijfolie over de sneden brood en laat ze roosteren onder een voorverwarmde grill. Haal het brood uit de oven en smeer de krab op de toasten. Rasp nog wat extra cheddar over het geheel en zet de toasten vervolgens nog een paar minuten onder de grill.

8

Dresseer de salade op het bord samen met een lekker knapperige toast met krab.