Pel de knoflook en snijd de geroosterde chilipeper in stukjes. Doe de look met de chili en de olie uit de ovenschaal in de hakmolen en kruid met komijn, oregano en paprikapoeder.
olijfolie, tijm
8
Mix en voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met gedroogde tijm. Doe de salsa in een kom.
0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes basilicum
9
Snipper de peterselie en de basilicum. Meng ze door de saus.
zout, 3 el Rode wijnazijn
10
Schil de geroosterde paprika’s en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze ook bij de saus. Breng op smaak met zout en een scheutje rode wijnazijn.
Lamsbout
1 lamsbout, peper, zout
11
Kruid de lamsbout met peper en zout.
boter
12
Verhit een klontje boter in een hoge pan en schroei het vlees rondom dicht.
lightbulb_outline
TIPAls de boter te snel kleurt, doe je een klontje koude boter in de pan.
1 ui
13
Pel de ui en snijd hem in grote stukken. Leg de ui onder en rond de lamsbout. Zo brandt de boter niet aan.
2 teentjes Look, rozemarijn, tijm
14
Kneus de knoflook en leg de tenen ook in de pot. Doe er rozemarijn en tijm bij.
15
Dek de pan af met een deksel en zet 45 minuten in de voorverwarmde oven.
16
Haal het vlees uit de oven en draai het om.
17
Laat rusten.
Puree
800 g Loskokende aardappelen, zout
18
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
150 g Zwarte olijven
19
Hak de olijven met een beetje van de olie fijn.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, zout
20
Plet de aardappelen met een scheutje melk en een eierdooier. Doe er de gehakte olijven bij en breng op smaak met een snuifje zout.
Afwerken en serveren
21
Snijd het vlees in plakken.
1 bosje Rucola
22
Serveer het lam met chimichurri en aardappelpuree. Geef er wat rucola bij.